Underground Food s.r.o.

Naše společnost nabízí dodávky vysoko proteinového separátu zpracované inovativní českou technologií vyvinutou s ohledem na zachování nejvyšších výživových hodnot hmyzu.

Vstupní surovinou je larva potemníka moučného (lat. Tenebrio molitor) zpracované do podoby nanopate. Surovina pochází od certifikovaných farmářů s garancí biokvality.

Nanopate obsahuje 3x více bílkovin než běžné maso a má optimální nenasycených mastných kyselin OMEGA 3 a 6.

Našimi odběrateli jsou výrobci krmiv pro hospodářská a zájmová zvířata (akvarijní rybičky, psi, kočky, drůbež), včetně speciálních a superprémiových výživových doplňků. Podle nařízení EK 2017/893 jsou od 1. 7. 2017 vybrané druhy hmyzu (včetně námi zpracovávaného potemníka moučného) chované k výrobě živočišných bílkovin považovány za hospodářské zvíře a lze je použít jako bezpečnou surovinu pro výrobu krmných směsí pro zájmová zvířata, kožešinová zvířata a ke krmení ryb.

Našimi odběrateli jsou výrobci potravin s vysokým obsahem proteinové složky sledující nové trendy ve výživě lidí a dietologii. Od 1. ledna 2018 je nařízením EU o tzv. Potravinách nového typu možné na trh uvádět produkty obsahující vysoko proteinový separát z hmyzu.

Nanopate lze zakomponovat do krmiv i potravin bez dodatečných úprav technologií výroby.

Při vývoji technologie pro zpracování hmyzu spolupracujeme s předními odborníky z Fakulty chemicko – technologické VUT v Brně a z Mendelovy univerzity v Brně.

Underground Food s.r.o.

Podnikatelská 2956/6
61200 Brno

777 333 284 info@ugf.cz www.ugf.cz

Prostory v Technologickém parku si naše společnost Undeground food s.r.o. vybrala ze tří důvodů. Prvním byla vstřícné jednání mamangementu TP při výběru vhodných prostor i při jednání o dalším rozšíření využívané plochy. Druhým důvodem byla vstřícná nabídka poměru cena pronájmu/kvalita prostor, která je z pohledu start-up firmy, kterou Underground food reprezentuje ve stádiu rozjezduu zcela zásadní. Třetím důvodem je omezená nabídka prostor s technologickým zázemím v blízkosti Chemicko technologické fakulty VUT. Naše výroba vyžaduje nejen kancelářské zázemí a poradenství jaké nabízí například JIC, ale především prostory splňující hygienické a technické parametry umožňují instalaci, testování a provoz výrobní technologie. S tím souvisí nutnost závozo a instalace technologie, navážení surovin a možnost zajištění čistoty výrobního procesu včetně odsávání. Vedení TP nám ve všech výše uvedených požadavcích vyšlo plně vstříc a jejich celkový přístup k začínající firmě našeho typu byl a je hodncoen jako nejlepší ze všech srovnatelných nabídek.

Prof. Ing. Lubor Lacina, Ph.D. director Jean Monnet Center of E